Din guide inom barnallergi.

Vi är Anna Sandin, barnallergolog, och Veronica Bedinger, barnallergisjuksköterska, och vi brinner för att sprida kunskap om allergi på bred front.

Vi har känt en växande frustration över att kunskapen finns, men att den inte finns tillgänglig på ett enkelt sätt. Samtidigt finns det en stor efterfrågan på kunskap i samhället. Detta vill vi göra något åt. Med entusiasm, utbildning och kommunikation vill vi åstadkomma en förändring. För allt handlar om kommunikation. Allt från kommunikation mellan allergiframkallande ämnen och celler, mellan allergiska symptom och dess behandling, mellan patient och läkare och mellan oss och er.

Vi är allergiexperterna, som reagerar, agerar och provocerar.

Anna Sandin

Läkare specialiserad på barnallergi.

Hon är läkare specialiserad på barnallergi och har jobbat inom ämnet i mer än 30 år. Hon är även docent och aktiv forskare inom barnallergi sedan mitten av 90-talet. Hon driver forskning för att försöka förstå varför vissa får allergier medan andra förblir friska.

Anna bor i Jämtland, jobbar i Norrbotten och forskar vid Umeå universitet i Västerbotten. Hennes främsta vägledning är att göra rätt från början.

Veronica Bedinger

Beteendevetare och barnallergisjuksköterska.

Hon är i grunden beteendevetare, blev sjuksköterska och sedan barnsjuksköterska på allergimottagning där hon mötte Anna.

Veronica har en stark vilja att göra skillnad och förbättra för barn och familjer som lever med allergi, eksem och astma.